Voetbalongeval

Wat doen bij een voetbalongeval ?

Jeugdspelers met kwetsuren of andere ongemakken, na een weekendmatch of na een training, kunnen elke maandag terecht bij onze jeugdkiné Wouter Lipkens.
Wouter is voor de Bocholter jeugd beschikbaar in zijn privépraktijk (op 1km van De Damburg), en dat van 18u30 tot 19u30.
Dit echter alléén na een telefonische afspraak:
Wouter Lipkens
Sportlaan 2
3950 Bocholt
GSM: 0479/441.946 

Op andere dagen in de week kan men ook, na of tijdens de trainingen, steeds terecht bij de kiné van de 1° ploeg Albert Hertogs
Voor onderzoek en medische attesten bij een blessure kan men steeds terecht bij onze clubdokter van Bocholt VV :
Marc Schouteden
TEL: 011/736.210
GSM: 0495/211.041

PROCEDURE bij KWETSUUR

  1. Als men een kwetsuur heeft opgelopen op een wedstrijd, raadpleegt men op de maandag NA de match onze jeugdkiné Wouter Lipkens.
    Wouter is tussen 18U30 en 19U30 beschikbaarin zijn privépraktijk te Bocholt (Sportlaan 2) Dit echter alleen na telefonische afspraak.
    Indien nodig, kan men natuurlijk ook op andere dagen bij Wouter terecht.
  2. Wouter onderzoekt de speler én geeft aan de speler de toestemming om te trainen OF niet te trainen. Eveneens kan onze jeugdkiné bepalen welke oefeningen de speler mag meedoen én welke niet. Of hij kan de speler adviseren, voor bijkomend onderzoek, een dokter of specialist te raadplegen. Hiervoor kan men terecht bij onze clubdokter, Marc Schouteden (011/731.895). Of onze jeugdkiné kan de speler andere ‘revalidatieoefeningen’ opleggen, om thuis of op de club, individueel uit te voeren.

Het is erg belangrijk dat de speler zich strikt aan deze raadgevingen houdt!!! – soms denkt een speler niks meer te voelen én gaat hij zelf 100% meetrainen, met alle gevolgen vandien…hervallen in de blessure of nog verergeren van de blessure…
Alléén onze jeugdkiné Wouter én niet de trainer, kan bepalen of een speler weer voor de volle 100% mag aansluiten bij de groep.

3.Vooraleer een gekwetste speler opnieuw geselecteerd wordt voor een wedstrijd, dient hij minstens 2 volledige trainingen voluit zijn kunnen gaan. Vanaf zijn 1° selectie start hij op de bank én zal zijn speeltijd dan wekelijks toenemen. Dus onmiddellijk een volledige match meedoen, na een blessure, kan niet. In onze jeugdopleiding rekenen we er dan ook op dat iedere gekwetste jeugdspeler én jeugdtrainer deze procedure nauwkeurig volgt.

Onderaan de pagina is het document ‘Ongevalaangifte’ beschikbaar: Wat te doen bij een sportongeval ?

Ongevalaangifte

Aangifte van ongeval (document van KBVB)

X