Score december 2017

Een periodieke uitgave voor onze ouders, spelers, trainers-opleiders, afgevaardigden, management en geïnteresseerden
Samengesteld door de technischestaf van de jeugdopleiding Patrick-Rien

INFORMATIE UIT ONZE OPLEIDING:

De eerste helft van het seizoen zit er op. Vele hebben moeten wennen aan wat nieuwe zaken, waaronder Soccerpal voor onze U9 tot U14, het trainen op de woensdagmiddag met techniek en loopontwikkeling voor onze middenbouw, ook in de middenbouw een eigen evaluatie maken en verbeter punten aangeven, het opstarten van een spelersraad, fruit na training en wedstrijd dit als eerste aanzet in de herstelfase, een herstel-revalidatietrainer, een vertrouwens persoon ter bevordering van het welzijn van de spelers. Een nieuw scoutingsysteem. Het steeds benadrukken dat de ontwikkeling van de speler belangrijker is dan het teamresultaat. En niet te vergeten het vele werk dat er in het nieuwe auditdossier Footpass/Doublepass van Sport Vlaanderen gestoken is om onze jeugd opleiding de komende drie seizoenen weer op Interprovinciaal niveau verder te laten functioneren. Twee meisjes bereikte de nationale selectie en speelde heel verdienstelijk tegen Noorwegen. Onze eerste ploeg kon rekenen op een tiental spelers uit onze eigen jeugd opleiding (wat op dit niveau uniek is in Belgie). Wat gaat de tweede helft van het seizoen brengen? Verderop in dit informatieblad kunt u er nog het nodige over lezen.

KERSTHAPPENING

In sporthal De Damburg op 28 december 2017.
Iedereen welkom.
Voetbalactiviteiten in Hal 1 en Hal 2 van 10.00-11.00 U8 en U9 / 11.00-12.15 U10 en U7 / 12.15-13.30 U11 en U6 /13.30-14.45 U12 /14.45-16.00 U13 en GU17 /16.00-17.00 U14 en U15 /17.00-18.00 U16 en U17
Van 18.00-18.55 Trainers-Afgevaardigden.
De kantine in de sporthal is de gehele dag geopend.

SAMENSTELLING SPELERSRAAD:

Alleen de U14 heeft nog geen vertegenwoordiger in de spelersraad. De volgende spelers vertegenwoordigen hun team: voor de U10 Gillian Croonen en Thijme Scheelen. U11 Jorbe Teunissen en Rune Vanbriel. U12 Senne Corstjens en Seppe Drees. U13 Tom Geebelen en Yelte Huibers. U15 Krijn Sleurt en Sterre Gielen. U16 Jarit Lammers en Cedric Carpentier. U17G Thomas Kenis en Jelko Goossens. U17 Jar Christiaens en Pieter Allard.

TECHNIEK- LOOPONTWIKKELING IN DE WINTER IN DE SPORTHAL OOK VOOR DE U10:

Op woensdag 3 januari beginnen de zaaltrainingen weer tot woensdag 28 februari voor onze middenbouw teams op de gebruikelijke tijden. Een verzoek aan de ouders om de trainingen te bekijken boven vanuit de gang. Voor de U10 kunnen wij beschikken over de DOJOzaal ook gelegen in sporthal de Damburg. Hierin zullen op aangepaste wijze soccerpal en de loop- en techniektrainingen gehouden worden. Het is een dichte zaal die volledig door onze U10 gebruikt gaat worden, hierdoor is er geen plaats voor toeschouwers. De ouders kunnen hun kinderen in ons jeugdcentrum de toekomst weer ophalen. De tijden U10 zijn zoals voor de veldtraining, aanwezig om 16.30 tot 18.00u. zaalschoenen.

DE ZAALTRAININGEN VOOR DE ONDERBOUW STARTEN WEER OP DINSDAG 2 JANUARI VOLGENS BEKEND SCHEMA.

WINTERSTOP:

Vanaf zaterdag 16 december 2017 tot en met maandag 1 januari is onze WINTERSTOP. Er zijn dan geen trainingen of wedstrijden voorzien.
NIEUWS VANUIT DE SCOUTING: De eerste sessie van twee bijeenkomsten hebben voor een aantal gescoute spelers uit de jongste regionen plaats gevonden. De tweede sessie zal afhankelijk van de weersomstandigheden in januari plaats vinden vooral onderbouw en middenbouw spelers. Op dit moment is de scouting ook bezig om voor de bovenbouw het aantal beschikbare plaatsen vast te stellen en eventueel in te vullen.

INTERNE SCOUTING:

Sinds kort is onze jeugdspeler ELIAS RAMAEKERS volledig in de A Kern opgenomen als basis speler
ENKELE PLOEGEN UIT 1e AMATEURKLASSE KOMEN VOLGEND SEIZOEN IN PROBLEMEN MET HET NIVEAU VAN HUN JEUGDOPLEIDING: Volgens de reglementen van de voetbalbond zullen de jeugdopleidingen van de 1e Amateurklasse in het seizoen 2018-2019 niet meer uitkomen in een aparte elite klasse, zoals nu het geval is, maar komen zij terecht op het niveau waarop zij door footpass/doublepass beoordeeld zijn (interprovinciaal, provinciaal of gewestelijk). Dessel Sport en VB Geel hebben al een interprovinciaal label, maar Lommel SK heeft dit nog niet, zij hopen kampioen te worden en zo te promoveren naar het profvoetbal waardoor hun jeugd automatisch elite voetbal gaat spelen. Maar als zij in de 1e amateurklasse blijven? Volgens de reglementen spelen zij met hun jeugd dan regionaal(gewestelijk)niveau. Of de bond laat hier een uitzonderingsregel gelden? In ieder geval het Interprovinciale voetbal zal worden uitgebreid met een aantal leuke verenigingen uit 1e amateurklasse.

GEPLANDE ACTIVITEITEN TWEEDE HELFT SEIZOEN:

 • NIEUWJAARSBRUNCH 2018
  Op zondag 7 januari 2018 organiseert onze club opnieuw een nieuwjaarsbrunch. Deze zal doorgaan in Extra Time, tussen 10u en 14u30, en nadien kan u gratis genieten van de vriendschappelijke wedstrijd van ons eerste elftal tegen Bilzen-Waltwilder.
  Een greep uit het menu voor die dag: assortiment van broodjes en ontbijtkoeken, roerei met krokante spekjes, pannenkoeken, salades, verse soep, warme gerechten, pallet van Belgische en Franse kazen, diverse desserts… Onze vaste kok van S&B Event Catering staat garant voor een uitstekende kwaliteit en service, met ook voor de jongste gasten een aangepast menu. De prijs voor dit festijn bedraagt €39 p.p. (€20 euro voor kinderen onder de veertien, dranken inbegrepen) Voor meer informatie zie website www.bocholtvv.be.
 • CARNAVALSTRAINING: 2 februari
 • GINTASTING: 18 februari
 • TOPSOCCER PASEN 2018: Van maandag 9 april tot en met donderdag 12 april. Voor onze U8>U13 van 9.30 tot 17.00. 4 dagen leven als een prof, met indoor en outdoor activiteiten, warme middag maaltijden en een actieve uitdagende uitstap. De trainingsdagen komen te vervallen. Gescoute spelers die volgend seizoen in onze opleiding worden opgenomen kunnen ook deelnemen. Voor de Bovenbouw zijn er extra avondactiviteiten. De kosten van de geplande activiteiten zullen zoveel mogelijk kosten dekkend zijn.
 • STEAKDAG: 14+15 april
 • BBQ: in mei
 • GALABAL: 9 juni.
 • KENNISMAKINGSDAG NIEUWE TEAMS: 16 juni.
 • START NIEUWE SEIZOEN: 1 augustus