Revalidatietrainer

Bocholt VV heeft voor de jeugdopleiding een herstel- revalidatietrainer aangetrokken.

De heer A.Hertogs (gediplomeerd kinesist en voetbaltrainer) is op 18 oktober aan de slag gegaan bij de club. Hij versterkt zo ons Medischteam bij Bocholt vv (Clubarts Marc Schouteden, Kinesist Wouter Lipkens, Verzorger Andy Paesen). De heer Hertogs is op de woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00u aanwezig in in de Medische ruimte van ons jeugdcentrum tijdens de woensdagmiddag trainingen van de Middenbouw.

Conditie- en hersteltraining voor onze jeugdspelers

Pas na de diagnose, behandeling of goedkeuring van de specialist kan verantwoord worden gestart met de revalidatie- of hersteltraining. Bij Bocholt vv kunnen wij sinds dit seizoen in onze jeugdopleiding specifieke revalidatietrainingen op het veld aanbieden. Wij beschikken over een revalidatie- of hersteltrainer die de voetballer ook conditioneel kan begeleiden tijdens of na zijn blessure. Voetballers zijn zonder deskundige hulp vaak aan hun lot overgelaten. Zonder professionele begeleiding is de kans groot dat de aansluiting met de groepstraining of het spelen van wedstrijden te vroeg plaatsvindt met als gevolg dat de speler weer geblesseerd kan raken. Dankzij voetbalspecifieke revalidatie- of hersteltraining kan deze terugval worden beperkt en hebben vooral ook spelers in de groei hier baat bij.

De werkwijze van de revalidatie- en hersteltrainer

  • Het verzorgen en opstellen van revalidatieprogramma’s
  • Het zoveel mogelijk beperken van de conditionele achteruitgang tijdens een blessure
  • Monitoren van de fysieke gesteldheid en fitheid van de voetballer
  • Het leiden en begeleiden van individuele- en kleine groepstrainingen
  • Het opstellen van trainings- en fitnessprogramma’s
  • Adviseren en eventueel verzorgen van de warming-up en loopontwikkeling
  • Het eventueel uitvoeren van fysieke testen

Iedere jeugdspeler van onder- midden-bovenbouw (tot u17) met een blessure dient zich te melden bij de revalidatie- hersteltrainer. Dit kan door een afspraak te maken die via coördinator Rien Kusters ingepland zal worden (gsm.nr: 0495 215837). Met de betreffende speler zal op woensdagmiddag een gesprek en een eventuele behandeling plaats vinden.
Spelers mogen pas aansluiten bij hun team als de revalidatie/herstel trainer hiervoor zijn akkoord geeft. De trainer van de speler zal hierván op de hoogte worden gebracht en krijgt indien nodig de adviezen over het herstel van de speler mee.

De revalidatie- en hersteltrainer is de schakel tussen de periode van -en na de blessure.  Hij is het verlengstuk van trainers en medischestaf. Hij zorgt ervoor dat de speler weer fit wordt en conditioneel kan aansluiten bij de groepstraining. De revalidatie- en hersteltrainer is door de vele blessures in het voetbal onmisbaar.