Samenwerking ZVK Meeuwen

Het seizoen 2017-2018 loopt op z’n einde.
Maar dat wil niet zeggen dat onze jeugdwerking nu op zijn lauweren gaat rusten. Integendeel! De voorbereidingen voor volgend seizoen zijn volop lopende en er wordt op en rond de Damburg hard gewerkt met het oog op seizoen 2018-2019.

Als jeugdopleiding gaan wij steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen voor onze jeugdspelers. We merken dat ploegen waartegen wij het met onze jeugdspelers opnemen, ook vaak spelers hebben die ook in de zaalcompetitie actief zijn.

Net dat ietsje anders

Het spelletje mag er dan hetzelfde uitzien, toch is het dat niet. Doordat er op een klein veld gespeeld wordt, en het veld niet uit gras, maar uit een gladde substantie bestaat, kan de bal makkelijk van, -en onder je voet, glippen.  Balcontrole is dus een belangrijk onderdeel van zaalvoetbal, en kan onze veldvoetballers alleen maar helpen in hun techniek op gras.

Ook passen gebeurt in de zaal anders dan op gras. Als je de bal snel van de ene persoon naar de andere kunt verplaatsen, zorg je ervoor dat de tegenstander niet precies weet hoe hij of zij het beste kan verdedigen. Als je eerder start dan je tegenstander, is de kans klein dat hij je bij kan houden. Elke keer dat je een pass verzendt, en zelf doorgaat met bewegen, zorg je voor verwarring bij de tegenstander.

Bovenstaande technieken goed beheersen zijn cruciaal in zaalvoetal, maar ook op gras hebben spelers hier baat bij.

Samenwerking

Om onze eigen jeugdspelers de mogelijkheid te bieden om ook indoor te kunnen gaan voetballen, en hun techniek hier bij te schaven, ging onze jeugdwerking een samenwerking aan met ZVK Meeuwen. Jeugdpelers vanaf onze U10 tem U17 kunnen hierin instappen.

Wil je graag eens kennismaken met Futsal (Zaalvoetbal), dan kan dat!
Stuur een e-mail naar mario.hontis@telenet.be.
Je ontvangt daarna een uitnodiging voor een kennismakingstraining die in de loop van juni zal plaatsvinden.

Lidgeld voor een volledig seizoen bedraagt 70 euro.
In het lidgeld is inbegrepen: wedstrijdkledij, sokken, verzekering, een sweater, inschrijving bij de KBVK en 2 inkomkaarten voor de ouders.

Ga gerust eens langs en beslis dan of je al dan niet interesse hebt.
Een kennismakingstraining is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets. Maar het is zeker de moeite waard om eens langs te gaan.